Voorstellen

Mijn naam is Willem Klumper, geboren in Den Haag in 1955. Dat is alweer even geleden, maar dat betekent wel dat ik al een tijdje meeloop in de wereld en daardoor een flinke hoeveelheid levenservaring in mijn bagage heb. Die ervaring zorgt er voor dat ik als psycholoog met beide voeten stevig op de grond sta. Ik kijk niet zo snel meer op van klachten waar mensen mee kunnen zitten en heb op dat gebied al veel meegemaakt.

De belangrijkste ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan is dat mensen die de hulp van een psycholoog inroepen vaak behoefte hebben aan iemand die naast ze staat en op basis van gelijkwaardigheid en betrokkenheid helpt met het aanpakken van de klachten waar ze mee zitten. Dus niet iemand die zegt wat u moet doen, maar die samen met uzelf de beste mogelijkheden selecteert.

Mijn ervaring als psycholoog heb ik opgedaan binnen de gezondheidszorg en bij de overheid, met name bij Defensie. Tot de zomer van 2019 heb ik voor de Universiteit in Leiden gewerkt als studentenpsycholoog. In die rol heb ik veel contact gehad met met jonge mensen die soms meer van zichzelf eisen dan eigenlijk realistisch is.

In mijn werk als psycholoog, inmiddels bijna 30 jaar, heeft de factor mens altijd centraal gestaan. De mens in zijn relatie met arbeid, studie, met anderen en met zichzelf.

Mensen zijn interessant en boeiend, ik kan het weten want ik ben er zelf ook een!