Mijn opleidingen en kwalificaties

Ik ben in 1987 afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Daarvoor ben ik verpleegkundige geweest in het toenmalige Academisch Ziekenhuis ook in Leiden. In de jaren na mijn afstuderen heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd en heb mij in 1999 kunnen registreren in het BIG-register als gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog). Het grootste gedeelte van mijn loopbaan heb ik gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht. Ik ben daar opgeleid als vliegerpsycholoog (specialist op het vlak van de ‘factor mens’ in het vliegen) en heb jaren jachtvliegers geselecteerd en gecoacht. De laatste jaren heb ik gewerkt voor de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) en tot de zomer van 2019 als studentenpsycholoog bij de Rijksuniversiteit Leiden.

Het is van belang om te vermelden dat ik gediplomeerd EMDR therapeut ben en vanzelfsprekend ervaring heb met het toepassen van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). EMDR wordt vaak met succes toegepast bij het verwerken van traumatische ervaringen en PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Ik ben dan ook gespecialiseerd in het behandelen van PTSS.

In 2014 heb ik de kroon op mijn opleiding en vorming kunnen zetten door met succes te zijn gepromoveerd tot doctor in de sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Omdat ik het belangrijk vind om contact te houden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van de eerstelijnspsychologie en met mijn collega-psychologen, ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Gezondheidszorg Psychologie (NVGzP).

Registratie Kamer van Koophandel: 62500198

BIG-geregistreerd onder nummer: 19011511725 (www.bigregister.nl)

ABG-code van de praktijk: 94061908 onder “Psy-Visie

ABG-code van mijzelf: 94100191